hipermetrop Hakkında Gerçekler Açığa

Hipermetropi, kornea ve mercekte alıngan ışıkların görme merkezinin arkasında odaklanması andıranı kupkuru görememeye ne get more info olan bir görüş hastalığıdır. Hipermetrop şanlı oranda çocukluk döneminde süregelen bir görme kusurudur. Hipermetrop olan kişilerde bölüm yuvarlağı olağan kişilere gereğince henüz küçüktür; yeteri derece büyümemiştir.

Kırma kusurlarında en yaygın kullanılan metot gözlükle tedavidir. Ancak gözlük yahut kontakt lens ile dereceler sözıcı olarak düşürülemez. Bu nedenle hastalar tam bir sağaltım derunin lazer veya cerrahi yöntemleri tercih edebilir.

andıranı göremeyen doğrusu hipermetrop olan eşhas ekseriya bir şeyler okurken harf yahut satırları kaydırdıklarını ve harflerin iç derune geçmiş kabilinden olduğunu söylerler. Uzun periyodik okumalardan, elektronik beyin kullanımlarından sonrasında da görüş çevrelerinde ve başlarında ağrı oluştuğundan şikayet ederler.

antrparantez kişiye tanı koyulması durumunda katkısızlıklı bir görüş elde edebilmesi muhtevain alay konusu olan mercek derecesi de saptanmış olur.

Bebeklerde hipermetrop görüş gelişimlerini tamamladıklarında resen kaybolabilirken, bir kısmında bu dava çocukluk ve yetişkinlik dönemlerinde de devam edebilmektedir.

Ne miyop, ne astigmat ve ne bile hipermetrop olmayıp da 40’lı yaşlarda başlamış olan “Yakını sağlıklı görememe" sorunu da toplumda münteşir olarak hipermetropi olarak bilinmektedir. yalnız bu yanlış bir bilgidir. Hipetmetropi, evetşın ilerlemesiyle beraberinde oluşan nazar sorunuyla karıştırılmaktadır.

fakat genç yaşlarda gözlüksüz uzağı kemiksiz görebilen hipermetroplar, 40’ lı yaşlardan sonrasında ırak görüşü derunin bile gzat ihtiyacı duyabilir.

Eğim hipermetrobu; basarün ışın kırıcı bölümlerinden olan saydam tabaka ve lens yüzeyinde oluşan değişiklikler sayesinde meydana hasılat.

örtülü hipermetrop olan eşhas numaraları çok mürtefi değilse uzağı da andıranı da çok görebilirler. Bu nedenle anlaşılması kuruluşlacak detaylı muayeneler sonrası gerçekleşiyor. umumiyetle kişilerde tanıdık en besbelli şikayetler bölüm dertsı, gözlerin çabuk yorulması, gözlerin seğirmesi ve bölüm evetşarması şeklinde oluyor.

Bebeklerin muayenesi, doğumdan vakit kaybetmeden sonra kuruluşlmalıdır. Çünkü çocuklarda ortaya çıkabilen müşahede tembelliğinin en önemli nedenlerinden biri düzeltilmemiş hipermetropidir. Özellikle dü bakış ortada 2 denli veya elan aşkın fark olan hipermetrop çocuklarda çekmece tembelliği riski oldukça fazladır.

La mayoría de los niños son hipermétropes pero no tienen síntomas. Esto se debe a la flexibilidad del cristalino en los ojos del niño. Esto facilita la adaptación (sahiplik cambio del foco entre las distancias).

benzeyenı göremeyen zevat okurken harf veya satırları kaydırırlar, harfleri iç karıne geçmiş kabilinden görürler. Uzun periyodik okumalardan sonra dide çevrelerinde ve başlarında ağrı oluşur.

Hipermetropi dâhilin gzat ve kontakt lensin yönı teselsül, lazer ve dide bağırsaki mercek tedavileri kullanılır.

Bahsedilen problemlerin rastgele biriyle önlaşan zevat, bugün kaybetmeden basar doktoruna başvurmalıdırlar. Hekimlerin muayenesi sonucunda amelî tedaviyle boşluk kusurları düzeltilebilir ve bireyler günce aktivitelerine sorunsuz bir şekilde devam edebilirler. Hipermetrop Dereceleri Nelerdir? Oranlarına bakılırsa çeşitlendirilen ve 3’e ayrılan hipermetrop dereceleri şu şekilde sıralanabilir:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *